Flexibel zoeken

Als je zoekt op vergelijkingssites als Vliegtickets.nl dan krijg je een overzicht met de laagste prijzen. Het zal geen verbazing zijn dat de low budget maatschappijen sterk vertegenwoordigd zijn in de eerste zoekresultaten. Wat ik wel mis is bij Vliegtickets.nl is de mogelijkheid om ‘flexibel te zoeken’. Dit is een belangrijke zoekfunctie. De prijzen van een vliegtuigticket wisselen soms sterk in een bepaalde week.

Op de website van Easyjet is er die mogelijkheid wel. Je kan daar naderhand de prijzen zien over drie weken of zelfs over een jaar. Dit is erg handig want het overzicht van drie weken (bij Easyjet) laat in een willekeurige vergelijking zien dat er een aantal dagen zijn met relatief hoge prijzen. De andere dagen in die maand zijn de tarieven veel lager. Met flexibel zoeken worden deze prijsverschillen zichtbaar.

Meerdere vliegvelden

Als je vergelijkt vink dan ook het vakje aan van ‘alternatieve luchthavens’. Vertrek van een andere luchthaven kan soms een flink verschil maken in de prijs. Ryanair bijvoorbeeld heeft zijn thuisbasis op Eindhoven Airport en vliegt minder van Amsterdam. Ryanair heeft meestal de laagste prijzen voor vluchten in Europa. Het is dan ook belangrijk om luchthaven Eindhoven mee te nemen in een vergelijking van vliegtickets.

Laagste prijzen op dinsdag?

Volgens veel verhalen op het internet schijnt dinsdagmiddag om 15.00 uur de beste tijd te zijn om een goede deal te maken. De reden is dat maandags veel luchtvaartmaatschappijen kun nieuwe prijzen bekend maken en andere maatschappijen daar dan weer op in spelen met last minute aanbiedingen.

Raadpleeg meerdere sites

Wanneer ik een vlucht zoek op 14 juni 2016 dan geeft Skyscanner mij de volgende laagste prijzen: Groningen 31 euro, Amsterdam 35 euro en Maastricht (68 euro met overstap). Vliegtickets.nl is 10 euro duurder met een vlucht naar Londen maar toont wel het goedkoopste tarief op vliegveld Weeze (net over de grens) met 18 euro.

Naar welke luchthaven?

De prijsvechters hebben de laagste prijzen voor vliegtickets. Echter het vliegveld waar men uitstapt ligt doorgaans een stuk verder weg dan van de lijnvluchten. Bijvoorbeeld als je naar Barcelona vliegt dan kun je aankomen op het vliegveld van Girona. Dat is ongeveer 100 km van Barcelona vandaan.

Citytrip Europa

Vliegen naar Parijs, boekingskosten, parkeren Schiphol

Door admin