Zowel Easyjet, Transavia als Ryanair hebben geen vluchten van Amsterdam naar Parijs. Goedkoopste directe retour vlucht is vaak met de KLM. Goedkoopste vlucht met een overstap is regelmatig Lufthansa. Vertrek is van Schiphol; aankomst is op vliegveld Charles de Gaulle.

Charles de Gaulle Airport
Charles de Gaulle Airport ligt op 25km van Parijs. Het vliegveld staat ook bekend onder de naam Roissy. Een treinreis met de RER of TGV naar het centrum van Parijs duurt ongeveer 45 minuten.

Hotels Charles de Gaulle Airport
Het meest populaire hotel is misschien Millennium Hotel Paris Charles De Gaulle. Het 4-sterren hotel ligt op 1.5km, heeft een gratis pendelbus en is zeer voordelig in prijs. Een ander bekend hotel is Novotel Paris Charles De Gaulle Terminal. De accommodatie ligt 1km van het vliegveld en is verbonden met de terminals via een gratis automatische metrolijn.

Bagage
Sinds 2013 zijn er voortdurend nieuwe regels voor bagage vervoer. In 2013 was de handbagage tot 12kg gratis bij vluchten in Europa. Dit mag bestaan uit een niet meer dan een (1) tas + een accessoire (handtas of laptop). Voor een koffer werd destijds 15 euro gevraagd wanneer dit bij de boeking opgegeven wordt. Als men pas op het vliegveld de koffer incheckt wordt extra geld gerekend.

creditcard of IDEAL
Betaling met IDEAL (online bankieren) is vaak het goedkoopst omdat de vliegmaatschappij een toeslag rekent over creditcard betalingen.

Door admin