Vliegen Amsterdam – Barcelona
Transavia, Vueling en Iberia zijn de vliegtuigmaatschappijen met goedkope directe retour vluchten vanuit Amsterdam. Transavia vertrekt vanuit Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam. Aankomst is op vliegveld El Prat de Llobregat (BCN). Easyjet heeft geen vluchten vanuit Nederland naar Barcelona.

Barcelona El Prat de Llobregat
Vliegveld El Prat ligt op 15-20km van Barcelona (de nieuwe terminal ligt 5km van de oudere terminal). De trein vertrekt twee keer per uur naar het centrum tussen 5.42 en 23.38 uur. Naar Barcelona Sants duurt 22 minuten en naar Passeig de Gracia is het 27 minuten. De lokale bus doet er 35 minuten over om naar Plaza de Catalunya te rijden. Ook zijn er op het vliegveld intercity bussen naar kustplaatsen zoals Salou, Tarragona, Cambrils. Het vertrek is bij T1, level 0.

Vliegen naar Barcelona met Ryanair

Ryanair vertrekt vanaf Eindhoven en is waarschijnlijk het goedkoopst met tickets naar Barcelona. Nadeel is wel dat ze naar het vliegveld bij Girona vliegen; dit is 94km van Barcelona. De busreis duurt 1 uur en 15 minuten en gaat naar het noordelijke busstation van Barcelona waar weer op de metro gestapt kan worden. Een retourtje Girona-Barcelona kost 25 euro.

Bagage & vliegen
Handbagage is gratis. Dit mag bestaan uit een niet meer dan een (1) tas + een accessoire (handtas of laptop).
Boekingskosten, laagste prijzen, vliegen naar Berlijn

Door admin