Easyjet heeft directe vluchten Amsterdam Londen en is hier het goedkoopst. Vertrek is om 09.55 vanaf Amsterdam; aankomst Londen is ook om 09.55. Het vertrek vanaf Londen is om 19.20; aankomst Amsterdam 21.20. British Airways is iets duurder dan Easyjet maar heeft meer keuze uit vluchten overdags. Bovendien vliegt de maatschappij naar Londen Gatwick. Tussen Londen centrum en Gatwick pendelen zeer frequent airportbussen.

Eindhoven – Londen
Ryanair heeft vaak de goedkoopste vliegtickets naar Londen. Vertrek is echter niet van Amsterdam maar vanaf Eindhoven Airport. De aankomst is op London Stansted Airport. Met de Stansted Express trein zijn passagiers snel in het centrum van Londen.

Bagage & handbagage
Een stuk handbagage dat niet groter is dan 50x40x20 cm inclusief handvatten en wielen kan gegarandeerd meegenomen worden in het vliegtuig. Als de handbagage een afmeting heeft van 56x45x25 cm dan is het mogelijk dat op volle vluchten de handbagage moet worden ingecheckt (zonder bijbetaling). Koffers dienen altijd ingecheckt te worden en daarvoor geldt een toeslag (€13-€25 bij online inchecken). Vooral bij budget luchtvaartmaatschappijen moet hier goed opgelet worden. Deze maatschappijen letten strenger op gewicht en grootte van de handbagage dan lijndiensten.

Amsterdam Londen Southend
Easyjet vliegt naar luchthaven Londen Southend. Dit vliegveld ligt buiten Londen maar is gemakkelijk te bereiken met de trein. Naast de terminal ligt het treinstation Southend. Er vertrekken 3x per uur treinen naar Londen. Het is ongeveer 55 minuten rijden naar London Liverpool Street.

Door admin