Wat is het verschil tussen een rondreis en een groepsreis? Een rondreis kan zowel individueel gemaakt worden (met je familie) als in een groep. Individuele rondreizen zijn vaak goedkoper als een georganiseerde groepsrondreis.

Touroperator kiezen

Als je een groepsreis boekt dan is niet alleen de prijs van belang. Je wilt meestal ook in een groep reizen met mensen die ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Senioren en jongeren hebben gewoon verschillende interesses. Voordat je boekt kun je vaak de samenstelling zien van de rondreis die je op het oog hebt. Hoeveel mannen hebben geboekt en hoeveel vrouwen? Wat is hun leeftijd?

Een touroperator als SRC Reizen ligt zich toe op culturele vakanties en SNP is een reisorganisatie die mooie natuurreizen samenstelt. Houdt je niet van wandelen of fietsen dan is SNP een minder goede keus. Simi reizen verkoopt actieve jongerenreizen en Stip reizen biedt rondreizen zonder franje voor bodemprijzen. Stip is perfect als je een weekje weg wilt, alleen handbagage meeneemt en niet teveel kijkt naar de kwaliteit. Twee touroperators die vooral busreizen verkopen zijn Oad en De Jong Intra. Een populaire en goedkope reisorganisatie is Kras Reizen die allerlei rondreizen heeft.

Wat voor rondreis

Rondreizen zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn individuele rondreizen met een (huur)auto , groepsreizen, single groepsreizen, familiereizen, wandel- en fietsvakanties, trektochten, safari’s en zelfs vogelreizen. Goedkope rondreizen gaan naar Egypte en Marokko. De allerduurste reizen zijn groepsreizen met een expeditieboot naar Antarctica.

Rondreis boeken

Rondreizen kun je in principe het hele jaar door boeken maar de beste tijd is in januari. Er is dan nog volop keus en je kunt in aanmerking komen voor een vroeg boek korting. Zeker als je met een gezin reist dan kan deze korting lekker oplopen. De goedkoopste prijs is voor een last minute boeking. Als je geen echte voorkeur hebt voor een bepaalde reis dan kan een last minute een prima deal zijn. Reisorganisaties willen alle plekken immers verkopen en doen de laatste plekken met honderden euro’s korting van de hand. Een last minute is ideaal als je niet gebonden bent aan een bepaalde periode en alleen reist. Heb je echter een voorkeur voor een bepaalde rondreis of reisperiode dan neem je wel een gok door te wachten totdat de prijzen verder zakken.

Favoriete bestemmingen

Favoriete bestemmingen voor een rondreis zijn o.a Zuid-Afrika, Amerika, Sri Lanka en Noorwegen. ER zijn heel wat top 10 lijstjes te vinden op het internet maar deze zijn heel vaak verschillend. Bij sommigen staat Nicaragua en Abu Dhabi in de top 10 maar of dat werkelijk zo is? Welke bestemming je ook kiest je kunt bijna altijd wel een rondreis boeken. Heb je een kleiner budget dan kan een stedentrip Parijs of Berlijn een goed alternatief zijn.

Door admin