Londen trekt veel toeristen
Nu de economie is aangetrokken gaat het weer goed met het toerisme. Een Europese stad die hier extra van profiteert is Londen. De hoofdstad van Engeland was altijd al een van de belangrijkste toeristensteden wereldwijd. Na de aankondiging van de Brexit is het Engelse Pond sterk in waarde gedaald. Hotels, horeca en winkels werden een stuk goedkoper. Veel toeristen besloten hiervan te profiteren en gaan maken een citytrip Londen. De stad brak laatst het record met 19 miljoen buitenlandse toeristen. Ter vergelijking: in Amsterdam kwamen verleden jaar 6.8 miljoen buitenlandse toeristen.

Attracties
Londen heeft erg veel bezienswaardigheden en attracties. Het is ondoenlijk om deze te bekijken in een paar dagen tijd. Het best is vooraf een goede selectie te maken van attracties die de persoonlijke voorkeur genieten. De top attractie in Londen is het British Museum dat al tien jaar lang de best bezochte attractie is van het Verenigd Koninkrijk. De entree is gratis. Driekwart van de bezoekers komt uit het buitenland. Een aantal Londen tips zijn Buckingham Palace, Tower Bridge, Big Ben, Westminster Abbey, London Wheel, Oxord Street, Hydepark en Trafalgar Square.

Evenementen
Behalve de geijkte attracties doen ook exposities en evenementen het erg goed. Bij de Great Fire 350 werd een levensgrote replica van historisch Londen in brand gestoken. Spraakmakende exposities waren EXHIBITIONISM in de Saatch Gallery over de Rolling Stones en de expositie van de bekende popart kunstenaar David Hockney in de Royal Academy. .

Vliegveld
Naar welk vliegveld Londen vlieg jij? Londen heeft namelijk verschillende vliegvelden in zijn omgeving. Het grootste vliegveld is Heathrow Airport dat tevens het grootste vliegveld van Europa is. Met de Heathrow Airport Express trein is het 15-21 minuten rijden naar Londen centrum. Het goedkoopste treinkaartje is een retour ticket voor 45 euro. Goedkoper is reizen met de metro. Een rit met de metro vanaf Heathrow naar het centrum kost 6 GBP en duurt 50 minuten. Passagiers van Ryanair komen aan op Airport Londen Stansted. Het vliegveld Stansted ligt ruim 60 kilometer van Londen. Er is een goede snelbus en een trein naar het stadscentrum. Easyjet gebruikt vooral Gatwick Airport (45 km naar Londen) maar vliegt ook naar Luton Airport (55 km). London City Airport tenslotte is het vliegveld voor zakelijke reizigers. City Airport ligt slechts 14 kilometer van het centrum. Lijndiensten van de KLM en British Airways vliegen op City Airport. Als toerist zal je er minder snel komen.

Hotels
Londen heeft een groot aanbod aan accommodaties. Op Airbnb zijn duizenden kamers en appartementen te vinden. Hier vind je de voordeligste prijzen om een paar nachtjes te verblijven. Londen behoort tot de duurste steden in Europa . Een hotel in het centrum is gemakkelijk als je veel wilt zien en ook ’s avonds uit wilt gaan. Verblijf je in een Airbnb kamer in een buitenwijk dan zal je ’s avonds minder snel er op uit trekken dan wanneer je in het centrum zit. Ook hostels kunnen een goed alternatief zijn voor een goedkoop hotel. Veel hostels hebben tweepersoonskamers en goede faciliteiten zoals een bar en activiteitenprogramma. Door de vele internationale gasten is een hostel een prima keus als je graag mensen ontmoet en uit wilt gaan in het nachtleven.

Tags: citytrip Londen, attracties, vliegveld Londen

Door admin