Een goede en goedkope vakantie, begint met een goede voorbereiding thuis. Want een goedkope vakantie, betekent niet dat je hoeft in te leveren in luxe of gemak. Als je slim en tijdig keuzes maakt, kan je voordelig en toch volgens je wensen op vakantie. Het moet natuurlijk nog steeds een leuke en ontspannende vakantie zijn.

Het juiste moment

Wil je besparen op vliegtickets en accommodatie dat is time 1 van de zaken om goed op te letten. Volgens onderzoek van de Consumentenbond ben je het goedkoopste uit bij het boeken van vliegtickets 4 maanden voor je vertrek. Ben je te vroeg, dan zijn de prijzen nog hoog, want de vliegmaatschappij heeft nog lange tijd om de stoelen te verkopen. Ben je te laat, dan gaat de prijs weer omhoog, want jouw alternatieven worden minder. Wil je dus in mei op vakantie, boek dan in januari, voor de beste deals. Bij accommodaties is het wat lastiger bepalen, maar ook hier geldt hetzelfde principe. Ben op tijd zodat je voldoende opties hebt en niet onder druk een keuze moet maken.

Voorkom een foute keuze

Steeds vaker laten hotels en resorts videos, uitgebreide fotoshoots en 360 graden films maken om hun potentiële gasten een voorproefje te geven van de accomodaties en faciliteiten. Zo laten ze je graag zien wat voor heerlijk eten ze hebben, de ruime kamers en spectaculaire zwembaden. Bekijk zelf onderstaande 360 graden videos van resorts aan de Turkse Riviera. Via de browser Chrome kun je zelf rondkijken in de video.

Sentideo Letoonia Gold Resort (Turkije)
Suprime Numa Beach (Turkije)

De juiste plek

Soms worden vakantiebestemmingen goedkoper of duurder door ontwikkelingen rondom het land of gebied. Op dit moment wordt midden Amerika vermeden door zwangere vrouwen en jonge stellen ivm het risico op het Zika virus. Heb je hier geen last van dan kan het juist een reden zijn om wel deze bestemmingen te bezoeken. De prijs zal hierdoor namelijk beïnvloed zijn. Zo waren prijzen van accommodaties is Mexico weken na het uitbreken van de Mexicaanse griep gehalveerd. Dit terwijl de risico’s en impact van de griep achteraf enorm meeviel. Toch werd dit vakantiegebied lange tijd gemeden door toeristen.

Goedkope citytrip

Vliegen naar Barcelona, vliegtickets Amsterdam – Londen, parkeren Schiphol

Door admin