Parkeren Schiphol

Goedkope parkeerplaatsen op Schiphol zijn op het lang parkeer terrein P3 (Smart Parking) dat niet overdekt is. Met de shuttlebus worden klanten vervolgens naar de terminal gebracht. Hoe dichterbij men parkeert bij de terminal; hoe duurder de tarieven worden. De beste parkeerplaatsen zijn van Excellence Parking dat naast de terminal ligt. Men betaalt hier 12.50 euro per uur tot een maximum van 42.50 euro per dag. In een onderzoek werd P3 Lang Parkeren (Smart Parking) vergeleken met 15 andere parkings buiten Schiphol. Smart Parking deed het goed in het onderzoek en behoorde tot de goedkoopste parkeerplaatsen.

Parkeren buiten Schiphol

De goedkoopste prijzen zijn voor parkings buiten Schiphol die 5-15km van Schiphol afleggen. Als je de sleutel afgeeft dan kan een chauffeur de auto rijden vanaf Schiphol naar de parking. Men kan natuurlijk ook zelf rijden naar de parkeerplaats en dan op een shuttlebus stappen. Als je de sleutel zelf houdt dan is de prijs vaak iets hoger. Als de parking namelijk de autosleutel heeft dan kunnen ze de auto indien nodig verrijden naar een andere plek. Wanneer men terugkomt van vakantie belt men de parking op. Zij sturen dan een shuttlebusje om de klant op te halen of rijden de auto voor bij de terminal (Valet Parking).

Trein
De trein is een goed alternatief voor de auto als je een voordeelkaart hebt of dichtbij het vliegveld woont. Grote steden zijn ook ’s nachts te bereiken met de trein als de vlucht ’s avonds laat aankomt. Een nadeel van de trein is het reiscomfort in de tweede klas. Koffers kunnen in de tweede klas een behoorlijk probleem zijn als het druk is.

Taxi
Reis je in een groepje dan kan het nemen van een taxi(busje) het overwegen waard zijn. Er zijn veel taxibedrijven die naar Schiphol willen rijden. Er is geen eenduidig tarief. Vergelijken op het internet loont de moeite.

Nieuws over vliegvelden

Alicante Airport