Alicante Airport

Alicante-Elche Airport behoort tot de grootste vliegvelden van Spanje. Meer dan 10.5 miljoen passagiers deden het vliegveld aan in 2015. Ongeveer 80% van de reizigers komt uit het buitenland. Het vliegveld trekt vooral mensen uit Engeland, Duitsland, Noorwegen en Nederland. De ligging van Alicante Airport is 9 km van de stad.

Bus en taxi naar Benidorm & Alicante

Een taxi naar het centrum kost tussen de 19-21 euro en naar Benidorm tussen de 67-74 euro. Een stuk goedkoper is de stadsbus die het gehele jaar door rijdt. Bus C-6 rijdt van 6.40 tot 23.00 uur en vertrekt vanaf het vliegveld iedere 20 minuten. De bus rijdt vanaf de aankomsthal naar het centrum van de stad en passeert hierbij het treinstation. Een kaartje kost €3.85. De intercity bus Airport-Benidorm-Calpe rijdt in 45 minuten naar Benidorm. Een ticket voor de intercity bus kan in de bus gekocht worden. Naar de populaire badplaats Calpe is 1 uur en 30 minuten rijden.

Goedkoop vliegen naar Alicante

Verschillende budget vliegtuigmaatschappijen hebben goedkope vluchten naar Alicante. Ryanair heeft vluchten naar Alicante vanuit 13 Europese landen inclusief Spanje. Ryanair vliegt in Nederland vanaf Eindhoven en Maastricht. In Belgie wordt zowel van Brussel-Zaventem als van Brussel-Charleroi gevlogen. Andere vliegmaatschappijen met goedkope vluchten naar Alicante zijn Transavia, Vueling, Brussels Airlines en KLM. In totaal vliegen meer dan 43 buitenlandse luchtvaartmaatschappijen naar Alicante. Enkele bekende namen zijn Lufthansa, Air Berlin, British Airways, Easyjet en SAS.

Ryanair Eindhoven – Alicante

Ryanair heeft diverse vluchten naar Alicante vanaf Eindhoven. De tijden hangen af van welke dag het vertrek is. Zo zijn er vluchten om 8.00, 8.30, 10.05, 16.00 17.55, 18.25 en 19.05. De vliegduur is 2 uur en 30 minuten. Er zijn drie soorten tickets: Standaard, Leisure Plus en Business Plus. Niet alleen toeristen boeken een goedkoop ticket naar Alicante maar ook zakenreizigers vliegen graag met de budget maatschappij. Vergeleken met de lijndiensten van de grote luchtvaartmaatschappijen zijn de tickets erg voordelig en wordt er op tijd gevlogen. Voordelen van Ryanair Business Plus zijn als eerste in- en uitstappen, een koffer van 20 kg gratis meenemen, inchecken op de luchthaven, met voorrang door de security en een toegewezen premium stoel. Tevens is er een speciale Business Plus-balie op het vliegveld. Men hoeft hierdoor niet in de rij te staan met de koffer. Leisure Plus is een service waarbij men 20 kg bagage gratis kan inchecken en met voorrang het vliegtuig in mag.

Auto huren

Autoverhuurbedrijven op Alicante Airport zijn Avis, Centauro, Enterprise, Europcar, Goldcar, Hertz, Record Go en Sixt.

Rondreis

Een alternatief voor een strandvakantie is een groepsreis Spanje. De rondreizen in Spanje gaan vooral naar Andalusië en de eilanden (fietsen & wandelen). SRC heeft culturele groepsreizen naar de grote steden.