Vliegen naar Berlijn

Prijsstunter Ryanair heeft geen vluchten naar Berlijn vanuit Nederland of Belgie. Twee goedkope vliegmaatschappijen die wel op Berlijn vliegen zijn Transavia en Easyjet. Transavia heeft vluchten vanaf 39 euro voor een enkele reis naar Tegel Airport. Easyjet vliegt van Schiphol naar vliegveld Schönefeld. De KLM is in de regel duurder maar heeft af en toe actie prijzen van 99 euro voor een retour ticket. Een vlucht naar Berlijn duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Berlijn vliegveld
Tegel Airport is het grootste vliegveld in Berlijn. De luchthaven is 8 kilometer van het centrum van Berlijn. Veel low cost airlines vliegen naar Tegel Airport. Het tweede vliegveld is Schönefeld en ligt op 18km van Berlijn. Berlijn bouwt op het moment een derde luchthaven: Berlin Brandenburg. De bouw van Berlin Brandenburg heeft echter veel vertraging. Het nieuwe vliegveld had al in 2012 opgeleverd moeten worden maar de verwachting is dat Berlin Brandenburg pas in 2016 definitief klaar is. Wanneer Berlin Brandenburg gereed is zullen Tegel Airport en Schönefeld gesloten worden.

Vervoer Tegel Airport
Met de lokale bus duurt het ongeveer 30 minuten naar het centrum. De ritprijs ligt tussen de twee en vier euro. Een taxi van Tegel Airport naar het centrum kost rond de 20 euro.

Vervoer Schönefeld
Naast het vliegveld ligt treinstation Flughafen Berlin-Schönefeld. Met de trein is het 28 minuten naar Berlin Hauptbahnhof en 48 minuten naar de Kurfürstendamm.