Vliegtickets Thailand

Vliegtuigmaatschappijen met goedkope tickets naar Thailand zijn China Airlines, Emirates, China Southern Airlines, Aeroflot, Turkish Airlines en Royal Jordanian.China Airlines is goedkoop en heeft directe vluchten van Schiphol naar Bangkok. Emirates en China Southern Airlines kunnen ook lage prijzen aanbieden maar wel met een stopover.

Vliegveld Bangkok

Het belangrijkste vliegveld in Bangkok is Suvarnabhumi International Airport dat in 2006 geopend werd. De oude luchthaven Don Muang wordt thans gebruikt door Aziatische low cost airlines zoals Thai AirAsia, Nok Air en Orient Thai Airlines. Snelle treinen rijden tussen Suvarnabhumi luchthaven en Bangkok centrum. Het snelst is de Express trein die er 13 minuten over doet (€4). De Cityline doet er 24 minuten over maar rijdt meer frequent. Een taxirit van Suvarnabhumi Airport naar het centrum van Bangkok duurt ruim een half uur en kost ongeveer 300-400 Baht. De tol voor de autoweg is 60 Baht; de toeslag voor gebruik van de taximeter is 50 Baht.

Groepsreizen Thailand

TUI reisbureau heeft al een 15 daagse goedkope rondreis Thailand vanaf 1079 euro p.p.

Vliegtickets Pattaya

Pattaya is een bekende badplaats aan de Golf van Thailand. De stad is het snelst te bereiken door te vliegen naar Bangkok. Op het vliegveld kan men een intercity bus nemen of een taxi naar Pattaya. De afstand is 150 km en de reis duurt ruim twee uur. Een taxi kost slechts 1000-1500 Beht (€22-€33). Meestal is de tol voor de autoweg inbegrepen; sommige chauffeurs vragen daar ook geld voor. Spreek van te voren het totale bedrag af. De trein gaat maar een keer per dag van Bangkok naar Pattaya en doet er een stuk langer over dan de bus.

Vliegtickets Phuket

Phuket is net als Pattaya ook bekende badplaats. De stad ligt in het zuiden van Thailand op z’n 800km van Bangkok. Vluchten van Schiphol maken een stopover in Bangkok waar overgestapt moet worden in een vliegtuig naar Phuket. De vlucht van Schiphol naar Bangkok is ruim 10 uur. Van Bangkok naar Phuket is bijna 1.5 uur vliegen. Emirates en Eva Airways hebben goedkope vliegtickets vanaf Schiphol. Er is geen trein naar Phuket. Lange afstandsbussen vertrekken in Bangkok vanaf de Southern Bus Terminal en doen er 14 uur over om naar Phuket te rijden. Een rondreis Thailand start vaak vanuit Bangkok.

Vakantie

Vliegen naar Berlijn
Vliegen Londen – Amsterdam
Parkeren Schiphol