Transavia France

Sterke groei Transavia netwerk

April 2016 werd bekend dat Transavia zijn vluchten sterk zal gaan uitbreiden. Het is de bedoeling dat in de winter nieuwe bestemmingen bijkomen.. Tevens wordt het aantal vluchten op bestaande routes flink uitgebreid. Bij elkaar zal het een groei van bijna 25% betekenen. Bovendien wil Transavia een derde thuisbasis openen in München. Het bedrijf wil hiermee de concurrentie aangaan Lufthansa en de prijsvechters in Duitsland.
Basiq Air
In het verleden voerde Transavia vooral vakantievluchten uit. De goedkoopste vluchten van het bedrijf werden uitgevoerd door een kleine dochteronderneming: Basiq Air. Er werd gevlogen met twee vliegtuigen. Basiq Air werd niet echt een succes. Het had ook een verwarrende naam waar mensen makkelijk een fout mee konden maken. In 2004 ging Basiq Air over in Transavia.com dat zichzelf transformeerde in een low budget vliegmaatschappij.

Transavia France
Door de groei wordt de Nederlandse tak van Transavia bijna net zo groot als de Franse tak. Transavia France is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Het Franse bedrijf werd in 2006 opgericht en verwacht in 2016 zes miljoen passagiers te vervoeren. De thuisbasis van de vliegmaatschappij is op de luchthaven Orly in Parijs. De vloot bestaat uit 27 vliegtuigen die naar 56 bestemmingen in Europa vliegt.

Air France wil meer macht
Transavia Holland had een minderheidsbelang in Transavia France maar dat zou naar de moedermaatschappij KLM-Air France gaan. Ook het belang van Transavia Nederland zou naar Air France moeten verhuizen. Hier zijn de meningen erg tegenstrijdig over. Gaat er dan niet teveel macht naar Frankrijk? De besparingen die KLM heeft gedaan werpen nu zijn vruchten af. Het bedrijf groeit en maakt winst. Air France daarentegen is verwikkeld in een machtsstrijd met de piloten die weigeren afstand te doen van hun opgebouwde rechten. De Franse piloten weigeren meer flexibel te werken en willen weer gaan staken. Een staking van deze piloten in 2015 kostte KLM-Air France bijna een half miljard euro!