Eindhoven Airport gesloten

De komende twee weken is het vliegveld van Eindhoven gesloten voor groot onderhoud. De renovatie duurt tot 16 juni. De landingsbaan worden voorzien van een nieuwe laag asfalt. Bijzonder aan deze klus is dat er non-stop wordt doorgewerkt. Er is dertigduizend ton asfalt nodig en dit wordt in een keer gelegd. Hierdoor zullen er geen naden ontstaan en wordt het een vloer uit een stuk. Tweehonderd werklui zullen gedurende een volle week 24 uur per dag bezig zijn met het leggen van de nieuwe toplaag.
Bij vorige renovaties werkte men vooral ’s nachts. Men heeft echter berekend dat het vliegveld sluiten een goedkopere oplossing is. Zo’n 1000 vluchten zijn geannuleerd. Verder wordt de terminal op de luchthaven geschilderd en vindt er onderhoud plaats aan het platform. Ook is er gezocht naar explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Er waren een aantal locaties bekend waar mogelijk niet ontplofte granaten en bommen konden liggen. Er werd echter niets gevonden waardoor het werk geen oponthoud kende. Na twee weken werken zal alles niet af maar kunnen de vluchten weer worden opgestart. Wanneer de drukke zomervakantie begint moet alles wel klaar zijn.

Ryanair vliegtickets

Eindhoven Airport is het grootste vliegveld in Nederland na Schiphol. Verleden jaar vertrokken er 4 miljoen passagiers. Het vliegveld is de thuisbasis in Nederland van Ryanair. Deze luchtvaartmaatschappij kondigde onlangs aan dat het opnieuw de vliegtickets zou gaan verlagen. Nu maar hopen dat ze de kosten niet nog verder gaan verhogen. De vliegtickets zijn vooral goedkoop als je geen ruimbagage meeneemt en alleen reist. Voor veel zaken bij Ryanair dien je apart bij te betalen. Voor een koffer wordt in het hoogseizoen tussen de 30-50 euro gerekend (per enkele reis). Check je de koffer pas in op het vliegveld dan kost dit 80 euro. Wil je samen zitten? Dan zal je de stoelen moeten reserveren met bijbetaling van een toeslag.

Het nieuwe ‘Business Plus’ vliegticket is globaal twee keer duurder dan een standaard ticket. Verschillende diensten en kosten zijn in dit business ticket inbegrepen. Hierdoor is het vliegtuigticket vaak een goede keus in het hoogseizoen als je samen reist en koffers hebt.

Citytrip Europa

Boekingskosten, parkeren Schiphol, rondreizen Andalusie